1600-talsarrangemang 2016.

Årets 1600-talsarrangemang varade i dagarna två. Först en mer intern dag för de olika samarbetsparterna, med seminarium och en hejdundrande fest där åttiotalet volontärer fick god mat och underhållning. Och så på söndagen ett arrangemang för hela familjen.Nya samarbetspartners för i år var Kong Christians Hof med bedårande kläder i lagom storlek för barn och ungdomar. De rörde sig i området som små bakelser.

img_0442

Foto Katrine Hahn

Här är några spridda röster från utvärderingen om varför arrangemanget var bra:

Frivilliga:  ”Bra varierat utbud.”” Att det inte var tingeltangel utan saker som man sällan ser, t.ex repslagning, karoliner, lärorikt i kyrkan o.sv.” ” Trevligt arrangemang med olika aktiviteter. Roligt. Bra och trevligt med tidsenlig klädsel. Bra med aktiviteter för olika åldrar”. ” Stämningen”. ” Praktiska visningar på utsatta tider. Två pass av miniföreläsningar.” ” Allting positivt. Trevligt upplägg. Mycket folk, strålande väder. Trevligt med tidsenliga kläder. Bra med marknadstorg på framsidan.” ” Trevligt med lokala hantverkare och karolinerna är en höjdpunkt. Parkeringen nära och välorganiserad.” ” Det var verkligen fantastiskt alltihop”.”Allt fungerade för oss, har varit en trevlig helg”

Utställare: Susanne Sörensen spinnerska: Trevlig uppställning, alla vänliga, god ärtsoppa. Högalund: Att det fanns olika aktiviteter utspridda under dagen. Fint med alla 1600-talskläder. Grönsaker: Bra med bord och tält, mycket folk (men de handlade inte). Skånelin: Mycket trevligt, mycket besökare, vädret kunde inte vara bättre. Bra placering och gott om plats. Jättebra. Kommer gärna fler gånger. Ringsjöbygdens honung: Jag tyckte allt verkade fungera bra. Nu var jag där endast i två timmar på förmiddagen så det är kanske begränsat hur värdefullt mitt utlåtande är. Häxan: Tusen tack för ert fina arbete. Gudmundsgårdens korv och Ryttmästargårdens ägare: Trevlig tillställning. Mycket folk. Välplanerad. Många bra aktiviteter.

Övrig: Repslagargruppen. Bra att vi stod på framsidan. Trevligt. Scouter: Vädret, lunchen, platsen. Karolinerna: Tidhållare för föredragen. Det stora programmet med tider på väggen utomhus. Generellt känslan av bättre organisation. Lördagens fest var mycket trevlig, god mat.

Foreningen Svend Gønge: Stort takk for at vi fik være med til jeres familiedage det var en god oplevelse både lørdag og søndag –der sket en god udvikling over de seneste år og vi medvirker gerne igen !!

Styrelsen för Jöns Henrikssons Minne rekommenderar att vi har ett liknande arrangemang vartannat år.

Fler bilder hittar ni på Jöns Henrikssons hemsida.