Årsmötesdax

Utan kyrkans aktiviter och aktiva medlemmar i olika föreningar skulle det inte hända särskit mycket i bygden. Att vara med i en förening när du bor på landet är det säkraste sättet att bidra till att landsbygden hålls levande. Det är nu styrelser och arbetsgrupper bildas eller  väljs, planer smids och det är nu som alla idéer för området ytterligare steg vidare. Våren är tiden för årsmöten, de kan innehålla festligheter, överraskningar och ge ny kunskap.

16648991_10210542130981997_6512976347198166498_n

Visst, det krävs engagemang och en del tid, men det ger så mycket tillbaka. Guidade vandringar i naturen, sommarkvällar med grillning, sommarfester, midsommarfirande, julmarknader, pubkvällar, dans, caféverksamhet, hantverksgemenskap,vackra  julgranar, fina och intressanta miljöer att visa upp för besökare. Bland annat.

2017_Nostalgikväll i Pärups Bygdegård

Tillsammans med turistföretagen bidrar föreningarna till att göra området attraktivt för besökare.Ofta finns aktiviteterna i vårt kalendarium.

Föreningar jag kommer på just nu är Önneköps Byaförening, Farhults Mosseförening,Kölleröds julgransförening, Bevara Linderödsåsen,  Pärups Bygdegård, Jöns Henrikssons Minne, Kulturhuset i Östra Sallerup, Hörby Radioförening, Östra Sallerups Jakt- & ViltvårdsföreningÖstraby bygdeförening. Du behöver inte bo här för att delta, du behöver inte bo här för att gå med som medlem. Det räcker med att du trivs i området och att du tycker det är roligt att  vi finns.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE