Øresund Business Meeting

Detta är min ( Eva Grips) personliga berättelse:

Jag bodde 17 år i Malmö innan jag 2013 flyttade till Kölleröd. Under de åren var jag kulturarbetaren som blev företagare, jag kom att intressera mig för utvecklingen i Öresundsregionen och skaffade många kontakter inom både kultur- och näringsliv. Jag lärde mig betydelsen av att nätverka, och hur man kan göra för att ta vara på nya kontakter utan att bara pusha på med det man själv vill sälja. En av dem jag på detta sätt fick kontakt med var Nelly von Lingelsheim som jobbar på Öresundsbron, tvåa från vänster.

Exif_JPEG_PICTURE

Vår bekantskap ledde till att hon varit representant i referensgrupperna, både i första och de följande Hotspot Köllerödprojekten. En härlig, vänlig och generös kvinna.

Vid flera tillfällen har jag deltagit på Øresund Business Meeting som Öresundsbron arrangerar, men inte sedan min flytt. Nu var det väl ändå dags kände jag, att visa upp var jag är och vad jag gör.

10646837_382662505216369_3357325219787967982_n1517513_412838395532113_8460972696863624373_n
Ett fantastsiskt program med Janne Carlzon var det bland annat. Men allra bäst de trehundra människor som är helt inställda på att nätverka. Och som från scenen blir uppmuntrade till det.

– Det är inte vi som är de viktiga här, sa en, utan de kontakter vi har. Var och en av er har i snitt trehundra kontakter som kan vara till hjälp för dina kollegor här som vill göra affärer över sundet. Hur många personer representerar vi då?  90 000!

R0017617

Kolla vem som var där! Med företagsnamn och e-postadress i en lång lista. Den plockar man ju med hem.

R0017618

Och så pratade jag med lite olika människor, både gamla bekanta och nya som gav mig sina visitkort. Nio nya berättade vad de höll på med och frågade mig vad jag gjorde. Vid kaffet, vid registreringen, och vid den avslutande måltiden.

R0017619

Av mig fick de ett vykort härifrån med Hotspot Kölleröds hemsidesadress. De ställde frågor om bilden. Dagen efter gick jag in på allas hemsidor och kollade runt lite, sedan skrev jag ett mail till var och en där jag dels erbjöd rabatt på cykelhyra om de kom hit, och dels berättade att la Flambée söker köpare. En svarade direkt att hon skulle ta sig hit när det blev vår, en annan blev glad över vad jag skrev om hennes hemsida. En dansk journalist från Öresundsbron tände på idén att göra reportage om cykelsemester i Hotspot Kölleröd. Så får vi se vad resultatet blir i långa loppet. Men verkligen kul var det och tack kära Nelly!

Film.