Marknadsplan. Aktörerna del 1.

Marknadsplanen för Hotspot Kölleröd är verkligen också kul att arbeta med. Den startar med en analys. Jag försöker hinna träffa så många som möjligt av aktörerna i området för att ställa några frågor vars svar blir grund för en process mot en plan som förhoppningsvis kan sättas i verket inför nästa säsong.Denna veckan har jag intervjuat Östra Sallerups Kulturhus,  La Flambée, Lanthandelsmuséet, Arnold Äventyraren och Jöns Henrikssons minne. Mina frågor var: Beskriv din produkts särart och fördelar. Hur skiljer den sig från konkurrenternas produkter?Hur tänker du angående pris för ditt erbjudande?Vilken är din idéala målgrupp/kund? Var bor de? Ålder? Livsstil? Vilken strategi har du för kommunikation idag? Hur skapar du målgruppens uppmärksamhet?

Östra Sallerups kulturhus har mycket samlat på en plats. Radioutställning, café, Hantverksbod, Loppis, Karl XIs stenar. Aktiviteter av olika slag. Kan erbjuda ett helt kit. Stor parkering för många bilar och bussar. Lättillgängligt.

Inger Paulsson på La Flambée erbjuder hemlagat med egen profil. Typiskt franskt, småskaligt och egen import av öl och vin. Öppet på kvällen och i sommar även luncher. Dessutom har hon B & B med fräscha härliga rum.

Lanthandelsmuséet i Önneköp: Allt fanns och har funnits i affären. Ofta har andra muséer ett hopplock. Femtioplussare känner igen. De yngre tycker att berättelserna om grejorna är spännande och nästan otroliga.  Idag guidar sexton personer på sommarlördagar idéellt. Loppis på vinden och en intressant utställning i gårdshuset hör till.

Arnolds Kannibalmuséum: Annorlunda. Unikt. Svårt att få tag på föremålen. Enda  i  Sverige, kanske enda i världen. Guidningen anpassas efter situation om vad som sker i det levande mötet. Arnold vill ge något besökaren kommer ihåg. Det finns en familj som återvänt i tio år. Folk slappnar av. Barnen kan få hoppa i höt och skjuta med pilar ibland.

Jöns Henrikssons minne med Karl XIs stenar. Mycket ovanlig renässanspark från 1600-talet. Det finns inget motsvarande som gruppen från föreningens styrelse känner till. Riksintresse. En hel anläggning, inte bara en minnessten. Kanske världsunikt? Ett starkt minnesmärke från en orolig tid i bygdens och landets historia. Finns dessutom flera delar som hör till. Klacks backe, utställningen, graven i kyrkan.