Volontärer till Familjedag

Flygtur 2013 bild 1

Föreningen Jöns Henrikssons Minne firar en sextonhundratals familjedag söndagen den 5 oktober. Bland annat med att laga mat utomhus, fika, grilla korv, leka, se filmer, lyssna till musik bli guidad i parken och kyrkan, höra föreläsning om Jens som blev Jöns, se hantverk, se renässansdans och pröva själv. Det blir också mannekänguppvisning med den enkla bondens, soldatens och det högre ståndets dräkter.

Katarina Frost 1994_färg_2 beskuren 100

Hur soldaterna levde kan du uppleva i och vid deras tält, och kanske höra kanonen skjuta. Exercis blir det på ryttmästargården bakom kyrkan.  I församlingshemmet visas filmer och information från olika historiska föreningar. Radioutställningen har öppet under dagen liksom kafé, loppis och hantverksboden i Kulturhuset.

Familj litenSONY DSCExif_JPEG_PICTURE

Dagen genomförs i samarbete med projektet Hotspot Kölleröd,  Skånes Caroliner, Svenska Kyrkan, Kulturhuset i Östra Sallerup och Foreningen Svend Gønge.

Som du förstår finns här en massa olika sorters arbetsuppgifter. Parkerings-, informations- och  lekplatspersonal bland annat. Tältuppsättare. Och folk som ställer fram och tillbaka stolar, som passar filmerna och så vidare. Hör av dig om du vill vara med! Du kan bli medlem i någon av föreningarna ( Foreningen Svend Gønge är gratis och Jöns Henriksson kostar 150 kronor) för att på det sättet också bli delaktig i lördagens aktiviteter. Seminarier, konsert och fest.

Exif_JPEG_PICTURE