Jöns Henrikssons arrangemang. LÖRDAG.
Mycket ideellt arbete behövs när Jöns Henrikssons Minne anordnar seminarier, fest och Familjedag.
Funktionärerna skall belönas. Här förbereds maten till dem. Matlagarna själva erbjuds en kurs som Daniel Serra, matarkeolog, leder.
Tält till hantverkarna ska hämtas och sättas upp.
Toavagnen, står den på rätt plats? Vem tömmer och städar efteråt?
Korna är förvånade över all uppståndelse.
Skaffa dukar, röda äpplen och binda kärvar.
Fixa fikat i föreläsningssalen. Nu ska nya samarbetspartners lära känna varandra. Christian V Drabanter, Foreningen Svend Gønge, Skånes Caroliner och Föreningen Jöns Henrikssons Minne.
Lunchen är serverad. Kålgröt och rökt sill.
Äppelmust till.
Föreläsningar: Professor Stens Skansjö om Skånes 1600-tal. Och Hanna Tunberg om maten.
Konsert i kyrkan för allmänheten. Ronny Risberg hälsar välkommen.
Renässansensemblen Passatempo.
Menyn:
Stek, En fin rätt av rovor. Spenat på ungerskt vis, Et got Salsament til steeg., En god Sennep, Pastej av unga höns, Insaltat rödbeta, Surkål, Indsaltet fersk Fisk ( gös), Bröd, Någon risrätt, Äggost, Marsipan, Lutendrank (kryddat sött vin).
Christian IV, får egen uppläggning. Mats Spelman och Åse Alexandersson spelar skänklåten till desserten som serveras för sig.
Kören med ärkeängeln Mikael avslutar kvällen för fackeltåg i parken.