Jöns Henrikssons arrangemang. LÖRDAG.

Mycket ideellt arbete behövs när Jöns Henrikssons Minne anordnar seminarier, fest och Familjedag.

Exif_JPEG_PICTURE

Funktionärerna skall belönas. Här förbereds maten till dem. Matlagarna själva erbjuds en kurs som Daniel Serra, matarkeolog, leder.

Exif_JPEG_PICTURE

Tält till hantverkarna ska hämtas och sättas upp.

Exif_JPEG_PICTURE

Toavagnen, står den på rätt plats? Vem tömmer och städar efteråt?

Exif_JPEG_PICTURE

Korna är förvånade över all uppståndelse.

Exif_JPEG_PICTURE

Skaffa dukar, röda äpplen och binda kärvar.

Exif_JPEG_PICTURE

Fixa fikat i föreläsningssalen. Nu ska nya samarbetspartners lära känna varandra. Christian V Drabanter, Foreningen Svend Gønge, Skånes Caroliner och Föreningen Jöns Henrikssons Minne.

Exif_JPEG_PICTURE

Lunchen är serverad. Kålgröt och rökt sill.

Exif_JPEG_PICTURE

Äppelmust till.

Exif_JPEG_PICTURE

Föreläsningar: Professor Stens Skansjö om Skånes 1600-tal. Och Hanna Tunberg om maten.

R0017357

Konsert i kyrkan för allmänheten. Ronny Risberg hälsar välkommen.

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

Renässansensemblen Passatempo.

Exif_JPEG_PICTURE

Menyn:

Stek, En fin rätt av rovor. Spenat på ungerskt vis, Et got Salsament til steeg., En god Sennep, Pastej av unga höns, Insaltat rödbeta, Surkål, Indsaltet fersk Fisk ( gös), Bröd, Någon risrätt, Äggost, Marsipan, Lutendrank (kryddat sött vin).

Exif_JPEG_PICTURE

Christian IV, får egen uppläggning. Mats Spelman och Åse Alexandersson spelar skänklåten till desserten som serveras för sig.

Exif_JPEG_PICTURE

Kören med ärkeängeln Mikael avslutar kvällen för fackeltåg i parken.