Marknadsplan: Aktörer del 4. Önneköpsbageriet, Noy`s Thaikök och Skogsro med Emelie Hjertzell.

Ett kombinerat mat- och fikaställe, populärt i alla läger och en nystartad verksamhet har jag besökt i veckan. 

Önneköps Bageri / Noy´s Thaikök: Ett vinnande koncept med två verksamheter som stödjer varandra. Folk som vill fika är ofta egentligen hungriga. Och folk som ätit blir sugna på att ha med kakor till kaffet hemma. Stället ligger bra på vägen till Österlen. Mördegstårtan är specialitet. Det fanns lokala varianter överallt i Skåne förr. En tårta med lång hållbarhet även utan kylskåp, antingen älskar man eller avskyr den. Surdegsbrödet  efter Anders pappas tyska recept har blivit rejält efterfrågat de senaste åren. Thaimaten får mycket beröm, bland annat av veganer. Service och trevligt bemötande är A och O, tycker Anders och Noy, och det vet alla vi som är deras kunder.

Skogsro:  Emelie Hjertzell är både beteendevetare och ekologisk trädgårdsmästare. Sitt eget förhållande till naturen vill hon dela med sig av. Naturen är vi, vi är naturen men många har glömt bort det. Emelie vill vara en länk mellan människan och skogen.  Hon erbjuder fyra timmars guidade vandringar i Borstbäckens naturreservat för små grupper. Mycket meditation är inlagd i vandringen som tillfredsställer längtan efter inre stillhet. Det underlättar att någon vägleder är hennes egen erfarenhet.  Ekologiskt hembakat i matsäcken. En berättelse hör till som är unikt kopplad till platsens historia. Skapar känsla och öppnar för fantasin. Vandringen, Skogsro,  sker vid fyra tillfällen i sommar. Mindre grupper kan boka annan tid. Hennes trädgårdsprodukter går att handla i Vitaby lanthandel under sommaren.